Certificatul digital european pentru COVID-19 a intrat în vigoare

De la 1 iulie a intrat în vigoare certificatul digital european pentru COVID-19, certificat care facilitează călătoriile în străinătate.

Certificatul digital european pentru COVID-19 dovedește că o persoană a trecut prin boală, că are imunitate, că s-a vaccinat sau că are un test negativ la boală. Totul se rezumă la un cod QR, care va putea fi scanat și va facilita trecerea la frontieră.

Certificatul poate fi descărcat de pe platforma pusă la punct de STS și este disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro.

Este necesară crearea unui cont pe această platformă cu o adresă de email, după care persoana în cauză va primi un link pentru a verifica identitatea. Odată cu accesarea acelui link, persoana care solicită certificatul va fi direcționat către platforma respectivă, de unde va putea descărca certificatul care va fi valid pe una dintre situațiile mai sus enumerate, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății.

În cazul persoanelor care nu au acces la internet, pentru acestea va exista posibilitatea ca certificatele să poată fi descărcate fizic fie cu ajutorul medicului de familie, fie cu ajutorul direcției de sănătate publică din județul aferent. Aceste persoane vor putea ridica documentul și în format metric, pe hârtie, și va conține și codul QR respectiv, care se scanează la punctele de trecere a frontierei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.