CGMB a aprobat proiectul Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă; vor fi testate 3.000 de persoane

Consilierii generali  ai Municipiului București au aprobat în ședința de astăzi proiectul de hotărâre „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, anunță municipalitatea

Potrivit sursei citate, primarul general, Gabriela Firea a precizat: „Prin acest proiect testam gratuit 3.000 de persoane  expuse la contaminare cu SARS-CoV-2: farmaciști, sportivi, ziariști, angajați ai magazinelor și teraselor, curierilor. Dorim să limitam răspândirea noului virus în rândul acestor categorii de angajați și al celor cu care intră în contact zi de zi. Pentru fiecare test PCR standard PMB va deconta prin ASSMB 200 de lei, unităților sanitare publice și/sau private afiliate în cadrul proiectului, suma decontată și de către Casa de Sănătate.”

Proiectul se va derula pe parcursul anului 2020, iar bugetul total al proiectului este de 633.000 lei.

Sunt eligibili cei care nu se află în categoriile definițiilor de caz, așa cum sunt acestea stabilite prin metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de INSP.

Primăria Capitalei mai are în desfășurare alte campanii de testare: „Testăm pentru București” – unde s-au înscris circa 11.000 de bucureșteni pentru a fi testați gratuit de COVID 19. Peste 3.000 de persoane s-au testat deja, doar 3 teste fiind pozitive. Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian. Testarea se face la 13 clinici de stat și private, partenere în program.

Campania „Pentru cei care NU stau acasă” – ASSMB a achizitionat cele 3.000 de teste RT-PCR si le-a distribuit catre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase si Tropicale „Dr.Victor Babeș”, unitatea medicală care derulează în prezent testările în cadrul proiectului „Pentru cei care NU stau acasă”. Acest proiect, aprobat prin HCGMB în data de 10.04.2020, vizează testarea personalului asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu și expus în mod direct riscului de îmbolnăvire.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.