Chestionarul de vaccinare în rândul elevilor minori: Începe distribuirea în unitățile de învățământ

Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că începând de vineri, chestionarul de exprimare a intenţiei de vaccinare în rândul elevilor minori va fi diseminat în unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare județene.

Reprezentanții Ministerului Educației au precizat că acest chestionar nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali.

De asemenea, în cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului, se arată în același comunicat.

„Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică. Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.