China: Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 17

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 17. Sunt aproape 500 de cazuri confirmate și se estimează că numărul celor infectați s-ar apropia de 2000.
Au fost raportate cazuri în mai multe țări din Asia – Japonia, Thailanda, Taiwan și Coreea de Sud, dar și în Statele Unite, unde virusul 2019-nCoV a fost dus în apropiere de Seattle de un bărbat care a călătorit în orașul chinez Wuhan.
Epidemia s-ar putea înrăutăți în perioada următoare, pentru că urmează marea exod al chinezilor, când sute de miliaone de oameni călătoresc pentru a sărbători Noul An Chinezesc.
O pacientă depistată în Coreea de Sud a manifestat primele simptome de boală când se afla în Wuhan, orașul din China unde a fost detectat pentru prima dată 2019-nCoV.
Ea a mers acolo la spital, iar medicii i-au prescris tratament. Cum starea sa s-a deteriorat în continuare, la întoarcerea în Coreea de Sud, ea a mers din nou la spital, unde i-a fost pus diagnosticul.
Multe aeroporturi internaționale, din întreaga lume, au instituit puncte de control al călătorilor, în special pentru cei sosiți din Asia, pentru a se detecta dacă prezintă simptome ale infectării.
Și specialiștii de sănătate publică din România au recomandat instalarea de scannere termale pe aerporturile din România.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.