China speră să producă anual 610 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19

China intenţionează să aibă capacitatea până la sfârşitul anului de a produce anual 610 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, au anunţat oficiali chinezi din domeniul sănătăţii, care au dat asigurări că ţara lor este lider în acest domeniu.

Această producţie anuală ar urma să fie mărită la peste un miliard de doze până în 2021, au adăugat oficialii în timpul unei conferinţe de presă.

Dezvoltarea a 11 vaccinuri chineze, dintr-un total de 59 aflate în faza de proiect, a intrat acum în faza studiilor clinice, a declarat Wu Yuanbin din cadrul Ministerului Sănătăţii.

„În prezent, activitatea de cercetare şi dezvoltare în China a vaccinurilor împotriva COVID-19 ocupă o poziţie de prim plan. Am constatat că nu au existat efecte secundare grave” după inocularea vaccinurilor, a precizat Wu Yuanbin.

Sute de mii de persoane cu locuri de muncă considerate esenţiale din porturi, spitale şi alte zone cu risc ridicat au primit deja un vaccin experimental din iulie, au indicat oficialii, potrivit cărora acest program are de asemenea sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, citată de Agerpres.

„Siguranţa vaccinului utilizat în caz de urgenţă a fost complet autentificată, însă eficacitatea sa nu a fost complet certificată”, a declarat Zheng Zhongwei, de la Comisia Naţională de Sănătate, promiţând că produsul final va fi „accesibil” publicului larg.

Două vaccinuri fabricate de societatea China National Biotec Group (CNBG), o filială a Sinopharm, au fost testate pe mai mult de 35.000 de persoane în Orientul Mijlociu, a precizat Wu Yuanbin.

Un alt mare producător chinez de vaccinuri, Sinovac, a efectuat teste în America de Sud şi Asia de Sud-Est.

Un vaccin dezvoltat în comun de CanSino Biologics şi armata chineză ar urma să conducă de asemenea la teste în străinătate, de data aceasta în ţări europene şi asiatice care şi-au dat acordul, potrivit acestor oficiali.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.