China, tot mai afectată de varianta Delta a noului coronavirus

Sute de mii de locuitori din China au fost plasaţi în carantină în toată țara, după ce varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 s-a răspândit rapid în tot statul. Varianta Delta a ajuns inclusiv în Wuhan, primul oraş afectat de pandemia de COVID-19.

În pofida apariţiei unor mici focare de infectări, sporadice şi, până acum, localizate, China aproape că a eradicat această boală pe teritoriul ei începând din primăvara anului 2020, iar viaţa locuitorilor a revenit aproape de normal, informează AFP, potrivit Agerpres.

Însă, după descoperirea în luna iulie la Nankin a unor noi cazuri de COVID-19, focarul s-a extins cu rapiditate. China a raportat luni alte 55 de cazuri noi de COVID-19.

La nivel naţional, cel puţin 300 de infectări, cauzate de varianta mai contagioasă Delta, au fost asociate cu acel focar.

Dar, în raport cu cifrele înregistrate în alte ţări, această creştere a numărului de cazuri rămâne încă extrem de limitată. Totuşi, noul focar este cel mai important detectat în ultimele luni în China având în vedere extinderea geografică: peste 12 provincii sunt acum afectate, inclusiv capitala Beijing, unde autorităţile locale i-au îndemnat pe rezidenţi să nu părăsească oraşul decât în situaţii de maximă urgenţă.

Cazuri noi de COVID-19 au fost detectate şi în insula tropicală Hainan din sudul ţării, foarte apreciată de către turişti.

Wuhan, metropola chineză din centrul ţării, care a devenit la sfârşitul anului 2019 primul oraş din lume în care au fost raportate cazuri de COVID-19 şi care a impus un lockdown strict pentru rezidenţii săi, a anunţat luni şapte cazuri pozitive.

Wuhan nu a mai anunţat cazuri de COVID-19 provocate printr-o transmitere comunitară din mai 2020. Autorităţile locale raportaseră totuşi câteva cazuri detectate în rândul unor persoane care s-au întors din străinătate.

La începutul lunii iulie, 50 de pasageri chinezi repatriaţi din Afganistan au fost testaţi pozitiv la sosirea în Wuhan.

În ciuda vaccinării anti-COVID-19, sute de mii de locuitori au fost plasaţi în carantină, luni, în China, în principal în Nankin şi într-un cartier din nordul oraşului Beijing.

În centrul ţării, municipalitatea din Zhuzhou a ordonat celor 1,2 milioane de rezidenţi să rămână în locuinţele lor timp de trei zile, pentru ca autorităţile locale să aibă timpul necesar să depisteze persoanele infectate, potrivit unui comunicat oficial.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.