China va importa, anul viitor, cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19. Anunțul autorităților

Deși  Beijingul îşi dezvoltă propriile vaccinuri împotriva COVID-19,  cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva noului coronavirus vor fi importate de compania chineză FosunPharma, anul viitor, informează AFP.

Vaccinul BioNTech, produs în colaborare cu firma americană Pfizer, a primit deja autorizaţii de introducere pe piaţă în mai multe ţări, inclusiv Marea Britanie şi Statele Unite, unde a început să fie inoculat.

Laboratoarele din China lucrează, de asemenea, la vaccinuri experimentale care au început să fie distribuite pe scară largă în ţară persoanelor cu cel mai mare risc de a contracta noul coronavirus, însă fără să fi primit încă în mod oficial undă verde de la autorităţi pentru o punere pe piaţă.

Într-un comunicat adresat miercuri Bursei din Hong Kong, FosunPharma precizează că BioNTech îi va oferi „nu mai puţin de 100 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului pentru China continentală în 2021”.

FosunPharma va plăti 250 de milioane de euro în avans pentru furnizarea a 50 de milioane de doze.

China, unde epidemia şi-a făcut apariţia la sfârşitul anului trecut, a investit puternic în dezvoltarea vaccinurilor, preşedintele Xi Jinping promiţând că acestea vor deveni „un bun public global”.

Capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, a început, luni, să-şi vaccineze locuitorii folosind vaccinul chinez Sinopharm.

China are, în prezent, patru vaccinuri în etapele finale de testare.Mai multe teste au fost efectuate de către laboratoarele chineze în mai multe ţări, printre care Brazilia, Emiratele Arabe Unite şi Turcia.

În Peru, studiile cu vaccinul Sinopharm au fost suspendate, după ce au fost detectate probleme neurologice la un voluntar.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.