China va sista eliberarea de paşapoarte şi a altor documente necesare pentru deplasarea în străinătate, în contextul pandemiei

China a anunțat miercuri că ”va sista eliberarea de paşapoarte şi a altor documente” necesare pentru deplasarea în străinătate, pentru a evita contaminări suplimentare cu noul coronavirus.

Potrivit unuia dintre responsabilii Biroului de imigrări, Liu Haitao, măsura este una temporară și se aplică exclusiv cetăţenilor chinezi, ”cu excepţia unor motive de maximă urgenţă” ce nu suportă amânare.

China aproape că eradicase epidemia pe teritoriul său încă din primăvara anului 2020, iar viaţa revenise la normal în mare parte, în pofida persistenţei câtorva focare de contaminare, sporadice şi până în prezent bine localizate, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Însă, de la descoperirea luna trecută la Nankin a unor noi cazuri de COVID-19, acest focar s-a propagat rapid şi afectează în prezent 18 provincii.

China a raportat miercuri 71 de noi cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2, cel mai mare număr de contaminări de origine locală din ianuarie.

Această creştere a numărului de contaminări rămâne totuşi încă foarte redusă în comparaţie cu cifrele înregistrate de alte ţări.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.