Cîmpeanu: Adeverinţele medicale eliberate pentru primul semestru rămân valabile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că sunt valabile adeverinţele medicale eliberate pentru primul semestru cu privire la vulnerabilităţile elevilor, care le împiedică prezenţa fizică în şcoală.

Ministrul a precizat, la o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, că, pe baza propunerilor venite, în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii care va fi emis având în vedere deschiderea şcolilor pe 8 februarie, se va introduce un articol conform căruia adeverinţele medicale vor fi luate în considerare şi în format electronic.

„Cred că este un lucru important. Am anunţat deja de ieri, nu ştiu dacă face obiectul unui ordin de ministru, dar, ca să vorbim toţi acelaşi lucru, adeverinţele medicale eliberate cu privire la vulnerabilităţile elevilor care le împiedică prezenţa fizică în şcoală din primul semestru rămân valabile. Nu trimiteţi copiii, părinţii pentru alte adeverinţe. Dacă acele adeverinţe au fost eliberate, spre exemplu, pe baza unei boli cronice, diabet, din păcate, nu s-a vindecat de diabet între primul şi cel de al doilea semestru, nici elevul şi nici cadrul didactic. Deci, adeverinţele eliberate pe primul semestru rămân valabile. De asemenea, vă spun, o să introducem un articol conform căruia se vor lua în considerare adeverinţele în format electronic”, a transmis ministrul Educaţiei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.