Cîmpeanu: Avem 303.000 elevi vaccinaţi anti-COVID, ceea ce înseamnă peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că sunt peste 300.000 de elevi vaccinaţi anti-COVID-19, ceea ce reprezintă peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare.

„Un element foarte important, este progresul ratei de vaccinare în rândul elevilor. Ultimele date ne arătau că avem 303.000 elevi vaccinaţi. Asta înseamnă peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare, în vârstă de peste 12 ani. Este un progres important, chiar dacă mai mic decât cel pe care ni-l dorim cu toţii, dar este un element care contribuie la siguranţa sanitară în şcoli. Dacă vreţi defalcat pe categorii de vârstă, vă spun că am ajuns la 80.000 elevi din categoria de vârstă 12-15 ani şi la 223.000 elevi de peste 16 ani”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Școlile vor publica rata de vaccinare în rândul personalului 

Totodată, ministrul Educaţiei a anunţat că şcolile vor publica rata de vaccinare în rândul personalului unităţii de învăţământ, considerând că părinţii trebuie să ştie acest lucru.

„Toate inspectoratele şcolare judeţene din România au afişat rata de vaccinare la nivelul fiecărui inspectorat. Avem situaţii îmbucurătoare unde, sunt multe situaţii, în care rata de vaccinare este peste 90%. De asemenea, la nivelul fiecărui şcoli va fi afişată, pe site-ul propriu, rata de vaccinare, cu respectarea regulilor GDPR, fără nume, prenume şi alte date cu caracter personal, dar este normal ca elevii şi părinţii să ştie atunci când merg la şcoală care este nivelul de vaccinare al personalului din acea şcoală. Acest lucru l-am solicitat imperativ să fie făcut public în cursul zilei de astăzi. Am făcut, de asemenea, publică rata de vaccinare în Ministerul Educaţiei, care este, recunosc, sub aşteptări, de 66% – 292 de angajaţi vaccinaţi dintr-un total de 444. S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcţionare a şcolii cu prezenţă fizică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.