Cîmpeanu, despre un posibil val patru al pandemiei: Sistemul de educație nu va fi afectat. În învăţământ avem cea mai mare rată de vaccinare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este convins că un al patrulea val al pandemiei de COVID-19 va fi mai uşor de controlat şi nu va mai avea influenţe majoare asupra sistemului de educaţie, deoarece foarte mulţi angajaţi din domeniu s-au vaccinat deja.

”În învăţământ avem cea mai mare rată de vaccinare, pentru că la nivel naţional avem o rată de vaccinare diferită de precedentul val, motiv pentru care sunt convins că acest al patrulea val, dacă va veni, va fi mult mai uşor controlabil şi nu va avea influenţe asupra sistemului de educaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri seară, la un post de televiziune.

Ministrul Educației a mai precizat că, în cazul în care sunt persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID, pentru acestea există varianta testării.

”Insist încă o dată asupra necesităţii şi importanţei vaccinării şi, sigur că da, există posibilitatea ca în cazul în care sunt persoane care nu au dorit să se vaccineze, pentru a putea asigura în şcoli acea stare de siguranţă sanitară, există posibilitatea testării”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a publicat un raport despre COVID-19 la copii şi rolul pe care îl joacă şcoala în transmiterea bolii. Potrivit raportului, în următoarele luni, cazurile de COVID-19 la copii vor creşte probabil mai mult decât la adulţi, care sunt vaccinaţi în număr tot mai mare.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.