Cîmpeanu: Este posibil ca rata de infectare cu SARS-CoV-2 să ajungă în București la şase la mie, în a doua parte a lunii octombrie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este posibil ca, în a doua jumătate a lunii octombrie, Capitala să atingă pragul de şase infectări cu SARS-CoV-2 la o mie de locuitori, moment în care toate şcolile vor trece în online, pentru zece zile.

”Astăzi, în Bucureşti avem 1.02 rata de infctare. La 1 august aveam 0,13, deci într-o lună am crescut de şase ori. Dcaă nu înţelegem importanţa vaccinării, este posibil să ajungă, în a doua parte a lunii octombrie, Bucureştiul, la şase la mie. A nu se confunda atingerea pragului de şase la mie cu intrarea în carantină. Ar urma să stea zece zile – două săptămâni, în online. Aşa a fost şi în valul trei. (…) Există în ordinul comun o prevedere care spune că se ia în calcul rata de infectare a fiecărei zile de vineri. Şi este valabil scenariul acesta stabilit pentru întreaga săptămână. Dacă într-o zi de vineri vom avea 5,99 la mie, toate şcolile vor fi cu prezenţă fizică, chiar dacă luni, marţi, miercuri se ajunge la 6.01 – 6,05. Sunt praguri stabilite de INSP, Ministerul Sănătăţii, CNSU, rata de șase la mie, ca referinţă. Autorităţile statului şi-au asumat răspunderea de șase la mie ca rată de referinţă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seară, la un post de televiziune.

Ministrul Educaţiei a precizat că o persoană din fiecare şcoală organizează întâlniri între părinţi şi reprezentanţii DSP, pentru a li se explica importanţa vaccinării copiilor.

”Am cerut o listă cu persoana desemnată la nivelul fiecărei şcoli pentru siguranţa sanitară şi facilitarea întâlnirilor interactive între părini şi DSP. Aceste discuţii au început să aibă loc şi vor fi susţinute până în 13 septembrie şi după 13 septembrie. E vorba de o informare pentru a-şi exprima părinţii un acord informal asupra vaccinării”, a declarat Cîmpeanu.

Cîmpeanu: Profesorii sunt categoria socio-profesională care a înţeles importanţa vaccinării

Întrebat dacă un profesor nevaccinat mai poate preda fizic, ministrul Educaţiei a declarat că profesorii s-au imunizat în proporţie de 60 la sută.

”Nu avem niciun fel de diferenţiere între profesorii vaccinaţi şi nevaccinaţi. Profesorii sunt categoria socio-profesională care a înţeles importanţa vaccinării. Procentul la ultima interogare a fost de peste 60 la sută. Numărul în valoare absolută a fost de peste 185.000. Am lansat o nouă interogare a sistemului în urmă cu câteva zile, cei din învăţământul preuniversitar au revenit la şcoală din 1 septembrie şi răspund la acest chestionar, eşti vaccinat sau nu eşti vaccinat. De asemenea, cei din învăţământul universitar urmează să răspundă. Termenul este  8 septembrie pentru actualizarea acestui procent de 60 la sută”, a completat Cîmpeanu

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.