Cîmpeanu: La 50-60 de răspunsuri pozitive într-o şcoală privind vaccinarea elevilor, vor fi organizate echipe mobile în acea unitate de învăţământ

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marți, că, dacă vor fi peste 50 de răspunsuri pozitive într-o şcoală privind vaccinarea anti-COVID-19 a elevilor, atunci vor fi organizate echipe mobile în acea unitate de învăţământ.

Sorin Cîmpeanu a precizat că în prima zi de şcoală va fi lansat formularul prin care părinţii îşi pot da acordul pentru vaccinarea elevilor.

“Avem în momentul de faţă 650 de centre de vaccinare şi 815 fluxuri disponibile. După ce vom finaliza acţiunea de informare, la nivelul fiecărei şcoli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare pentru a putea să-şi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie, cu trei rubrici – doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive, dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală, pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să-şi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi de asemenea şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare. Organizăm tot acest proces pentru a susţine vaccinarea în şcoli”, a transmis ministrul Educaţiei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.