Cîmpeanu: S-a renunțat la ipoteza accesului diferențiat vaccinat-nevaccinat în școli, la o rată de incidență mai mare de 6 la mia de locuitori

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, luni, că autoritățile au renunțat la scenariul în care doar elevii vaccinați anti-COVID-19 ar fi avut acces la cursuri cu prezență fizică în localități cu incidență mai mare de 6 la mia de locuitori.

„A fost o ipoteză la care s-a renunțat la solicitarea Consiliului Național al Elevilor, care au prezentat argumente, au spus că această participare diferențiată în funcție de vaccinat sau nevaccinat ar crea discrepanțe încă și mai mari, decalaje în educație, care ar putea fi recuperate foarte greu. Este un argument pertinent, iar eu îmi exprim încrederea că nu vom ajunge prea curând la rata de infectare 6 la mie, iar dacă vom ajunge, acest lucru se va întâmpla pentru foarte scurt timp. În același timp, dacă am fi permis acces diferențiat în funcție vaccinat sau nevaccinat, ar fi putut să fie un stimulent pentru vaccinare, pe de o parte, dar pe de altă parte ar fi generat scenariul hibrid, care, suntem de acord cu toții, a dat rezultate foarte, foarte slabe, profesorul fiind obligat să se concentreze simultan și la elevii din clasă, și la elevii din online”, a explicat ministrul Educației.

Cîmpeanu a subliniat că autoritățile vor încerca să acopere „toate situațiile posibile” care ar putea fi întâlnite pe parcursul noului an școlar. Întrebat dacă unitățile școlare vor asigura măști de protecție, ministrul a afirmat: „Este o întrebare firească, există stocuri suficiente de măști de protecție. Există câteva milioane de măști de protecție în rezerva de stat gestionate de Departamentul pentru Situații de Urgență, există la Ministerul Sănătății, există la autorități locale. Pe de altă parte, am lansat o interogare în tot sistemul de Educație către toate inspectoratele școlare județene pentru a ne spune ce stocuri de măști au”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.