Cine este noul secretar de stat în Ministerul Sănătății Dragoș Garofil

Ministerul Sănătății

Nicolae Dragos Garofil, numit în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, în locul lui Nelu Tătaru, a deținut funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, pe care o ocupa din noiembrie 2019.

Dragoş Garofil este medic primar chirurgie generală, fiind doctor în medicină din 2014.

De asemenea, din octombrie anul trecut este angajat ca medic primar Chirurgie Generală la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr Carol Davila”, după cum reiese din CV-ul său.

Totodată, din octombrie 2015 este asistent universitar în cadrul UMF Carol Davila, Facultatea de Medicina, Clinica de Chirurgie, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, București.

Noul secretar de stat și-a făcut rezidențiatul în specialitatea chirurgie generală, Clinica de Chirurgie a  Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, UMF „Carol Davila”, București.

Nicolae Dragos Garofil a urmat Școala Doctorală din cadrul UMF „Carol Davila”.

De asemenea, a făcut stagii de practică chirurgicală la Clinica de Chirurgie Generală Oncologică și minim-invaziva, Grande Ospedale Metropolitano Niguarda din Milano și departamentului de Medicină al Spitalului Chicago Advocate Christ din cadrul Universitatii din Illinois, SUA.

Potrivit CV-ului, din octombrie 2017, Dragos Garofil este vicepresedinte al Comisiei Naționale de Sănătate a Partidului Național Liberal și a participat la elaborarea Programului de guvernare al PNL pe domeniul Sănătății 2019-2020 .

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.