Circa 3,1% din populaţia Sloveniei a fost infectată cu noul coronavirus, conform testelor de anticorpi

Noul coronavirus a infectat circa 3,1% din populaţia Sloveniei, procent de 45 de ori mai mare decât cel al cazurilor de COVID-19 confirmate în această ţară ce numără puţin peste două milioane de locuitori, relevă un studiu întocmit pe baza unui program de teste de anticorpi, a anunţat miercuri Institutul sloven de Microbiologie şi Imunologie.

Proiecţia statistică în urma testării unui eşantion de 1.368 de sloveni relevă că între 2% şi 4% din cetăţenii Sloveniei au fost la un moment dat infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Aceasta înseamnă că în total circa 66.000 de sloveni au fost infectaţi, în timp ce numărul cazurilor de COVID-19 testate şi confirmate pozitiv în această ţară de la începutul epidemiei este de 1.448, dintre care 99 de decese, relatează agenţia EFE citată de Agerpres.

În continuare va fi monitorizată starea de sănătate a persoanelor infectate pentru a studia comportamentul virusului pe parcursul verii şi în vederea pregătirii acţiunilor pentru un posibil nou val epidemic în toamnă, a declarat directorul institutului, Mario Poljak. Acesta a adăugat că un element important în această cercetare va fi să se observe dacă persoanele care au dezvoltat anticorpi se vor îmbolnăvi din nou în al doilea val epidemic aşteptat, pentru a vedea astfel dacă în cazul virusului SARS-CoV-2 prezenţa anticorpilor poate asigura şi imunizarea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.