Cîțu: Au fost spitale care au făcut solicitări pentru a li se repartiza sau dona ventilatoare încă din august

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat, vineri, că responsabilii din Ministerul Sănătăţii care nu au ţinut cont de solicitările spitalelor, transmise încă din luna august, pentru repartizarea sau donarea de ventilatoare folosite pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 trebuie să răspundă „chiar cu funcţia”.

„Tot din ancheta pentru pregătirea valului patru mai am o informaţie care iarăşi trebuie prezentată public şi responsabilii trebuie să plătească pentru acest lucru – au fost spitale care au făcut solicitări pentru a li se repartiza sau dona ventilatoare încă din luna august. Ministerul Sănătăţii avea un stoc de 40 de bucăţi primite prin donaţie la sfârşitul lunii decembrie 2020 din partea Germaniei. Totuşi, Ministerul Sănătăţii nu a luat act de aceste solicitări ale Spitalului de Boli Infecţioase care tratează pacienţi pozitiv COVID-19 de 18 luni de zile. Deci, au fost solicitări, aveam ventilatoare şi cineva din Ministerul Sănătăţii nu a răspuns. Aş vrea să ştiu exact ce s-a întâmplat şi cine nu a răspuns şi cine nu a răspuns ar trebui să răspundă, chiar cu funcţia”, a afirmat Cîţu, la videoconferinţa cu reprezentanţii Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

El a cerut Ministerului Sănătăţii să comunice şi situaţia în care sunt spitalele privind sistarea internărilor şi intervenţiilor care nu sunt urgente.

„Trebuie explicat mai bine public ce se întâmplă, pentru că noi nu vorbim să sistăm neapărat internări sau proceduri unde viaţa pacientului este în pericol. E vorba de sistarea internărilor pentru pacienţii al căror tratament poate fi asigurat ambulator sau la domiciliu”, a transmis prim-ministrul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.