Cîţu: Avem 140.000 de vaccinuri săptămânal. Vom încerca să creştem numărul de doze

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că România va încerca să crească numărul de doze de vaccin anti-COVID-19 pe care îl primeşte săptămânal, subliniind intenţia de a se ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri pe zi.

„Vaccinurile vin. Avem 140.000 de vaccinuri săptămânal. Nu este niciun fel de problemă. (…) Dorinţa noastră este să creştem numărul vaccinurilor pe care îl primim săptămânal. Este complicat. (…) Vom încerca să creştem numărul de doze. Ele cresc gradual până în martie, dar vom dori să avem mai multe pentru că eu cred că, dacă ne păstrăm acest ritm, vom ajungem la aproape 100.000 de vaccinuri capacitate să facem pe zi, ceea ce ar fi foarte bine”, a spus premierul, la Palatul Victoria, la videoconferinţa cu prefecţii.

Premierul le-a solicitat prefecţilor să se asigure că regulile în privinţa pandemiei de COVID-19 sunt respectate.

„Să nu uităm că suntem încă în pandemie şi trebuie să menţinem acolo unde este nevoie restricţiile, să menţinem acelaşi mesaj către cetăţeni. Faptul că am început această campanie de vaccinare nu înseamnă că pericolul a trecut şi asta trebuie să spunem în fiecare zi. Această campanie de vaccinare este complementară, ajută la eliminarea pandemiei mai repede, asta este tot ce voiam, dar încă suntem în pandemie, încă trebuie să respectăm aceste reguli şi dumneavoastră ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu trebuie să vă asiguraţi că aceste reguli sunt respectate.”, a mai spus Cîţu.

Florin Cîțu: Intenția noastră este ca, de la jumătatea săptămânii viitoare, să trecem la etapa a doua a campaniei de vaccinare

Premierul le-a cerut prefecţilor ca, până săptămâna viitoare, cele 932 de centre de vaccinare din ţară să fie pregătite, estimând că la acel moment va începe cea de-a doua etapă a vaccinării.

„Trebuie cu toţii să continuăm şi să accelerăm această campanie de vaccinare. Vreau ca aceste 932 de centre să fie gata până la începutul etapei a doua, ceea ce înseamnă în estimările noastre (…) că săptămâna viitoare ar trebui să începem etapa a doua. Înseamnă că aceste centre care sunt în afara spitalelor ar trebui să fie gata săptămâna viitoare şi nu cred că avem vreo scuză să nu fie gata săptămâna viitoare”, a subliniat premierul.

În cea de-a doua etapă a campaniei urmează să fie vaccinate persoanele din categoriile vulnerabile și angajații din domeniile esențiale.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.