Cîțu: Cred că această campanie de vaccinare merge foarte bine

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că lucrurile merg foarte bine în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID-19 și că nu vede, momentan, o problemă în ceea ce privește vaccinarea cu serul de la AstraZeneca.

”Vom primi în această lună aproape 800.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Începem de pe 10 programările pentru AstraZeneca. Vom face prima vaccinare. Rapelul la AstraZeneca este peste două luni de zile. Nu văd încă o problemă. Astăzi am văzut un top făcut de Bloomberg, România se menține la nivel global pe locul 14 în ceea ce privește campania de vaccinare. Eu cred că această campanie de vaccinare merge foarte bine și, bineînțeles, că sunt probleme pe termen scurt care nu depind de noi, dar zic că ne-am descurcat foarte bine.”, a declarat premierul în cadrul unor declarații de presă de luni.

În ceea ce privește situația vaccinurilor Pfizer BioNTech care trebuiau să ajungă luni în România dar întârzie pentru că avioanele nu au putut decola din Leipzig, din cauza ninsorilor abundente, oficialul a menționat că există o monitorizare permanentă. Mai mult, a precizat că au fost discuții cu Ministerul Apărării Naționale în vederea găsirii unei posibilități ca statul român să aducă dozele în țară.

”Vaccinurile s-ar putea să ajungă în cursul zilei de astăzi, monitorizăm situația. Ori astăzi ori mâine, dacă nu… am vorbit și cu Ministerul Apărării Naționale dacă avem noi posibilitatea să aducem aceste doze care trebuiau să vină astăzi. Oricum sunt doze de rapel. Suntem în regulă în perioada următoare. Deci nu avem nicio problemă. Nu se reprogramează nimic”, a subliniat premierul Florin Cîțu.

A opta tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, de 163.800 de doze, trebuiau să sosească luni în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Acest lucru nu a fost posibil pentru că avioanele nu au putut decola din Leipzig, din cauza ninsorilor abundente.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.