Cîţu: Guvernul a adoptat o OUG prin care 20.000 de doze de vaccinuri anti-COVID-19 vor fi trimise, într-o primă tranşă, către Republica Moldova

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Executivul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care România va trimite o primă tranşă de 20.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova, cu titlul de donaţie. În total, vor fi trimise 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, a adăugat şeful Guvernului.

„În şedinţa de Guvern de astăzi au fost mai multe hotărâri, dar şi câteva ordonanţe. Cea mai importantă este ordonanţa de urgenţă prin care am reglementat ajutorul pe care îl vom da imediat Republicii Moldova, constând în 20.000 de doze de vaccinuri. Este o donaţie pe care o vom face. E prima tranşă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le trimite în Republica Moldova. Astăzi a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă. După ce o să fie publicată ordonanţa de urgenţă în Monitorul Oficial, va fi nevoie de o hotărâre de Guvern pe care o vom lua, dacă este nevoie într-o şedinţă online, pentru a ne asigura că aceste doze ajung în Republica Moldova cât mai rapid”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.