Cîțu: Persoanele care ajung acum la secția ATI COVID sunt într-o situație mult mai gravă decât cei care se prezentau anul trecut

Premierul Florin Cîțu a explicat diferențele valului actual față de valul din decembrie al pandemiei din România, afirmând că persoanele care ajung acum la secția ATI sunt într-o situație mult mai dificilă și mult mai gravă decât cei care se prezentau anul trecut.

„Acum suntem la peste 6.000 de cazuri (n.r. pe zi). În decembrie, când situația era dificilă, eram la 4.000 de cazuri. De ce am ajuns atât de repede la 1.400 de pacienți la ATI? Am aflat câteva lucruri care sunt diferite față de ce s-a întâmplat anul trecut în România. În primul rând, persoanele care ajung la secția ATI, ajung într-o situație mult mai dificilă și mult mai gravă, decât cele de anul trecut. Ne putem testa acasă și stăm acasă când ieșim pozitivi, multe persoane nu își iau medicația, nu sună la medicul de familie, și atunci ajung într-o situație mult mai gravă la ATI. Asta este o mare diferență față de ce aveam anul trecut. Trebuie să ascultăm foarte mult ce ne spun medicii, pentru că situația și presiunea pe sistemul medical este foarte mare”, a declarat premierul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.