Cîţu: România va ajunge pe 20 aprilie la o capacitate de administrare zilnică a 120.000 de doze de vaccin antiCOVID

Premierul Florin Cîţu a declarat că România va avea centre de vaccinare drive-through cu serul Pfizer, iar mai multe centre AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer.

De asemenea, ministrul interimar al Sănătăţii a spus că pe data de 20 aprilie, România va ajunge la o capacitate de administrare zilnică de 120.000 de doze de vaccin antiCOVID.

„Vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare drive-through cu serul Pfizer. Vom creşte fluxul zilnic de la 72 la 96 , ceea ce înseamnă creşterea vitezei de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer pentru a permite mai multor cetăţeni să se vaccineze şi vom permite operatorilor economici să aibă centre de vaccinare unde vom furniza vaccin în funcţie de zonă. Am ajuns acum la capacitatea de 115.000 de doze pe zi, vom ajunge la data de 20 la 120.000 de doze pe zi. Avem dozele, avem centre de vaccinare. Acum, românii dacă vor să revenim la normal trebuie să se înscrie şi să se vaccineze. Este singura soluţie de a ieşi din pandemie”, a declarat

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.