CJ a alocat 1,9 milioane de lei pentru SCJU Arad. Aproape 900.000 de lei merg către achiziția de aparatură

Consiliului Judeţean a alocat, în urma rectificării bugetare, încă 1,9 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

“Sistemul de Sănătate arădean beneficiază de noi sume alocate de la Consiliul Județean, în urma rectificării bugetului instituției. Astfel, s-a alocat un milion de lei pentru funcționare și efectuarea unor reparații curente și, din excedentul bugetar s-au realocat 894.000 de lei pentru achiziții de aparatură”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca.

Astfel, 64.000 lei au fost alocaţi pentru achiziţia unui dermatom electric, pentru blocul operator de chirurgie plastică, 42.000 de lei pentru două contoare de debit pentru aer comprimat și gaze, inclusiv măsurarea temperaturii, iar 146.000 lei pentru o consolă pentru proceduri de aterectomie rațională cu operator unic necesar în compartiment cardiologie intervențională.

De asemenea, se mai achiziţionează accesorii pentru sistemul de vizualizare cu indocianină necesar în Blocul operator Chirurgie Adulți – 76.000 lei, 20 de bucăţi de concentrator de oxigen staționar, de 93.000 lei, un sistem videobronhoscop necesar în Compartimentul de Endoscopie bronhică, în valoare de 281.000 lei.

Din aceeaşi sumă, 35.000 lei vor merge către achiziţia unui poligraf mini screen cu software mini screen pentru Pneumologie 2.

Totodată, sunt achiziţionate 15 console distribuție fluide medicale și curenți electrici, necesare la Pediatrie 2, în valoare de 112.000 lei şi un  sistem de management al gazelor medicale – Oxigen necesar la Pediatrie 2, în valoare de 35.000 lei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.