CJ Vâlcea a alocat 150 de mii de lei pentru achiziționarea unui aspirator ultrasonic la Spitalul de Urgență

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a alocat 150 de mii de lei pentru achiziţionarea unui aspirator ultrasonic la secția de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Fondurile provin din excedentul bugetului judeţean şi au fost redistribuite după ce conducerea CJ Vâlcea a renunţat la proiectul de reabilitare şi modernizare a sediului instituţiei.

„Necesitatea unui astfel de aparat medical este cu atât mai mare cu cât, din totalul de 400 de operaţii efectuate la Spitalul Judeţean, în ultimii trei ani, jumătate reprezintă patologiile tumorale şi hemoragiile cerebrale. Avantajul aspiratorului ultrasonic este acela că protejează cu maximă eficienţă ţesutul cerebral, uşurând semnificativ munca chirurgului şi facilitează recuperarea pacientului. Sănătatea vâlcenilor reprezintă o prioritate şi vom continua să investim atât în aparatură medicală, cât şi în crearea unor condiţii corespunzătoare pentru pacienţi”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, citat de Agerpres.

Din banii rămași în urma renunțării la modernizarea sediului CJ Vâlcea, va mai fi cumpărat un autovehicul de teren pentru Serviciul Judeţean Salvamont, în valoare de 85.000 de lei. De asemenea, va fi achiziționat și un echipament de captare şi procesare înregistrări audio pentru Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Râmnicu Vâlcea, în valoare de 155.000 de lei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.