Clasificarea finală a candidaților care au susținut Concursul Național de Rezidențiat

A fost publicată clasificarea finală a candidaților care au susținut Concursul Național de Rezidențiat – sesiunea 21 noiembrie 2021.

Un număr de 12.564 candidați s-au înscris anul acesta la concursul de intrare în Rezidențiat. Aceștia au concurat pe un număr de 6.311 locuri și posturi pe cele trei domenii de pregătire, respectiv 3.942 locuri și posturi pentru domeniul Medicină, câte 1.190 locuri pentru Medicină Dentară și 1.087 locuri pentru Farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, președintele Comisiei Centrale Naționale de Rezidențiat, rectorul UMF „Carol Davila” București, a declarat că anul acesta, la examenul de intrare în Rezidențiat concurența cea mai mare a fost la Farmacie, unde s-au înscris patru candidați pe loc, urmată de Medicină Dentară, cu doi candidați pe loc, și Medicină, cu 1,5 candidați pe loc.

„Există o concurență foarte mare la Farmacie, sunt patru pe loc, la Medicină dentară, doi pe loc, iar la Medicină 1,5 pe loc. Cei care obțin peste 60% din cea mai mare medie la profilul respectiv sunt declarați admiși. Locurile sunt limitate, dar există posibilitatea, doar la Medicină, de suplimentare. Se va suplimenta la acele specialități care sunt deficitare”, a declarat Prof. dr. Viorel Jinga.

Următoarea provocare o reprezintă repartiția candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat.

„Ne bucurăm că examenul de intrare în Rezidențiat s-a desfășurat fără probleme, în contexul condițiilor impuse de pandemia de COVID-19 și având în vedere că anul acesta am înregistrat un număr record de candidați. Următoarea provocare o reprezintă repartiția candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat”, a declarat Prof. dr. Catalina Poiana, prorectorul cu probleme de invatamant postuniversitar al UMFCD si presedinte al Comisiei Locale de Rezidentiat – Centrul Universitar Bucuresti,

La fel ca în anii trecuți, concursul s-a desfășurat în șase centre universitare, respectiv București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București au susținut concursul de intrare în Rezidențiat 4.560 de candidați, a anunțat instituția de învățământ.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.