Clinica de Neonatologie a Spitalului Elias, dotată de un ONG cu aparatură în valoare de 40.000 de euro

De acum înainte, medicii de la Clinica de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias vor avea la dispoziție o Stație de lucru completă pentru hipotermie terapeutică, în valoare de 40.118 de Euro, care va schimba semnificativ viața nou-născuților cu hipoxie perinatală. Dotarea a fost făcută de către ONG-ul Salvați Copiii, prin intermediul donațiilor făcute de către clienții unei librării online.

În 2019, la maternitatea Spitalului Elias, s-au născut 1.645 de copii, dintre care  161 prematuri. Alți trei nou-născuți au venit prin transfer de la alte maternități, pentru a primi îngrijiri corespunzătoare.

”Unitatea de terapie intensivă neonatală  a spitalului nostru asigură servicii medicale de înaltă calitate. Suportul dumneavoastră ne ajută să oferim servicii medicale avansate, într-un mod care promovează speranța și îmbunătățește prognosticul vital al nou-născuților cu asfixie moderat-severă la naștere. Managerierea  acestor pacienți, la un nivel  care să îmbunătățească semnificativ prognosticul neuropsihic al acestui tip de pacient, implică aparatură elaborată, performantă și, în consecință, costisitoare. Folosirea hipotermiei controlate poate schimba, în majoritatea cazurilor, evoluția clinică a pacienților, ameliorând mult prognosticul și, prin asta, schimbând calitatea vieții nou-născuților cu hipoxie perinatală”, a declarat Prof. Dr. Simona Vlădăreanu,  șeful Clinicii de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias.

Potrivit unui comunicat transmis de Salvați Copiii,  echipamentul medical complex a fost achiziționat cu suportul unei librării online, „unul dintre partenerii de cursă lungă ai programului de combatere a mortalității infantile”.

„Dotarea este realizată cu sprijinul clienților librăriei online care au opțiunea să adauge în coșul de cumpărături o sumă la alegere, direcționată integral către Salvați Copiii”, se arată în comunicat.

Aceeași sursă transmite că, în cei cinci ani de la inițierea acestui parteneriat, clienții librăriei online au donat în total 380.000 de euro, donația medie crescând de la 3,14 lei la 4,72 lei.

 

Alte dotări în plan

 

Potrivit Salvați Copiii, până la sfârșitul anului numărul maternităților dotate în cadrul programului de combatere a mortalității infantile derulat de ONG  se va ridica la 96, cu un total de peste 630 de echipamente donate.

„Medicii ne sunt parteneri valoroși în acest proiect susținut de dotare a maternităților cu tot ceea ce este necesar salvării nou-născuților prematur sau cu patologii severe.  Este important să ducem aparatură medicală performantă exact acolo unde lipsește, pentru ca nașterea să nu mai reprezinte un factor de discriminare în România”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.