La București se va înființa Clinica Metropolitană de Stomatologie

Consiliul General al Municipiului București a aprobat la 12 decembrie un proiect ce vizează înființarea Clinicii Metropolitane de Stomatologie. Aceasta se va afla în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și va facilita accesul bucureștenilor la servicii medicale stomatologice.

ASSMB va efectua demersurile necesare pentru identificarea și achiziția unui imobil cu o suprafață construită de aproximativ 1.000 mp, care va găzdui Clinica Metropolitană de Stomatologie. Aceasta va funcționa ca ambulatoriu de zi și va avea în componență cabinete de consultație ortodonție, de medicină dentară preventivă, odontologie, parodontologie, sală de operații, laborator tehnică dentară, precum și spații administrative, anunță reprezentanții Primăriei Municipiului București.

„Această clinică va facilita accesul bucureștenilor la tratamente stomatologice, mai ales că, în prezent, în România, serviciile medicale de sănătate orală sunt oferite în proporție de 95% prin mediul privat unde, conform plafoanelor, un medic stomatolog nu poate deconta servicii primare decât pentru cel mult cinci persoane lunar – ceea ce nu acoperă nici pe departe nevoile reale ale pacienților”, a declarat primarul general al Municipiului București, Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.