Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca asigură publicul că întreg personalul face eforturi susținute pentru ca fiecare pacient să fie în siguranță iar actul medical să fie de calitate- transmite unitatea spitalicească printr-un comunicat.
„Desigur, aceste eforturi se fac în condiții dificile iar în această privință, orice ajutor venit din partea autorităților, a persoanelor fizice, juridice, ONG-uri sau persoane publice este mai mult decât binevenit și apreciat.
Întregul colectiv are în vedere în primul rând pacientul și realizarea unui act medical de calitate mai presus de interesele personale.
Pacienții urologici sunt pacienți cu risc crescut la infecție datorită manoperelor medicale care necesită pătrunderea pe căile urinare.
Totusi, rata infecțiilor asociate actului medical la ICUTR este 2% față de 3-7% la nivel național” – transmite conducerea pe pagina de socializare a instituției.
ICUTR: La nivelul spitalului sunt implementate proceduri și se monitorizează situația infecțiilor asociate actului medical
„Ori de câte ori se constată cazuri de infecții asociate actului medical acestea sunt raportate. Pentru asigurarea de servicii de sănătate care altfel sunt disponibile doar în sectorul privat, ICUTR a realizat demersuri pentru a extinde mijloacele terapeutice de care dispune, pentru a creste eficiența terapeutică și calitatea actului medical.
Pentru a asigura condițiile necesare actului medical, sunt derulate proceduri de licitație publice, transparente și cu participarea mai multor operatori economici, iar documentațiile de atribuire se fac pe baza specificațiilor tehnice și ale necesităților depuse de personalul medical.
Pentru a gasi soluții eficiente la problemele existente am solicitat sprijinul autorităților locale și centrale. Până în acest moment singura oportunitate aproape de concretizare este construcția Centrului Integrat de Transplant(CIT)” – menționează medicii clujeni.
Demersuri pentru un centru adecvat necesităților pacienților
„Pornit de la inițiativa Consiliului Judetean Cluj realizarea CIT a fost continuat până la nivelul unui proiect matur și inovator prin implicarea directa a viitorilor beneficiari: medicii ai ICUTR, medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie “Leon Daniello”, de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie “Prof. Octavian Fodor” și Institutul Inimii “Niculae Stăncioiu”, care au contribuit direct la structurarea tuturor compartimentelor și a spațiilor în raport cu necesitățile legate de asigurarea circuitelor funcționale și a funcționalităților necesare pentru ambulatorii, săli de operație, investigații, laboratoare, saloane.
Sperăm ca aceste eforturi se vor concretiza iar pacienții vor putea beneficia atât de profesionalismul excepțional al medicilor ICUTR și de tratamente de cea mai bună calitate dar și de condiții de spitalizare pe măsură” – se mai precizează în mesajul instituției.