CMMB: O condiție pentru îmbunătățirea siguranței pacientului o reprezintă investițiile, în primul rând în infrastructura medicală

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) atrage atenția că una din principalele condiții pentru îmbunătățirea siguranței pacientului o reprezintă investițiile, în primul rând în infrastructura medicală. ”Respectarea circuitelor” este strâns legată de ”conceptul de siguranță a pacientului, dar, bineînțeles, când vorbim despre circuite, vorbim și de necesitatea existenței unei infrastructuri medicale optime”, subliniază CMMB.

Precizările vin în contexul Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului, care se sărbătoreşte sâmbătă.

”Medici și pacienți, împreună pentru îmbunătățirea siguranței pacientului. În spitalele, ambulatoriile, cabinetele unde sunt consultați și tratați pacienții nu trebuie uitat că acolo lucrează și medicii, precum și celelalte categorii de personal medical. Cu toții avem nevoie de o infrastructură medicală adecvată”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CMMB.

În Bucuresti profesează în prezent peste 15.000 de medici, potrivit CMMB.

”Suntem convinși că suntem în asentimentul tuturor când spunem că siguranța pacientului reprezintă un concept pentru care trebuie să se lucreze zi de zi și trebuie să existe investiții astfel încât siguranța pacientului să se îmbunătățească continuu. Cu toții am văzut în mass-media diverse cazuri de unități medicale care își desfășoară activitatea în clădiri vechi și foarte vechi, unele care NU au fost reabilitate de zeci de ani. Și aici, ca în orice unitate medicală, trebuie să fie implementat conceptul de siguranță a pacientului, dar și conceptul de a profesa într-o unitate medicală care să fie sigură și pentru personalul medical”, a declarat președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, prof. dr. Cătălina Poiană, în numele Biroului Consiliului Municipal al CMMB.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.