CMMB: Vorbim de o subfinanțare și, poate, de o lipsă majoră de interes strategic asupra domeniului medical

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) a transmis un mesaj referitor la incendiul produs la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, atenționând că de la Revoluție, vorbim de o subfinanțare a sistemului medical și, poate, de o lipsă majoră de interes strategic asupra domeniului medical din Romania.

De asemenea, reprezentanții CMMB atenționează că mai multe spitale din România sunt construite în urmă cu mai bine de 50 de ani, existând unități fără circuite corespunzatoare, astfel că pacienții sunt tratați în clădiri vechi, iar medicii, suprasolicitați în această perioadă de pandemie, se luptă și cu o infrastructură spitalicească învechită.

„O altă tragedie lovește sistemul medical românesc. Nu contează în ce spital s-a întâmplat, contează că s-a întâmplat, contează că de la Revoluție vorbim de o subfinanțare a sistemului medical și, poate, de o lipsă majoră de interes strategic asupra domeniului medical din Romania. Este foarte grav ce se întamplă, a luat foc o alta secție de ATI acum, când suntem în valul 4, când avem nevoie de secțiile de ATI. Medicii luptă pentru viața pacienților cu toate resursele pe care le au la dispoziție, dar, din păcate, asistă neputincioși la astfel de tragedii. Clădirile multor spitale de stat din Romania sunt construite de mai bine de 50 de ani. Avem unități fără circuite corespunzatoare, astfel că pacienții sunt tratați în clădiri vechi, iar medicii, suprasolicitați în această perioadă de pandemie, se luptă și cu o infrastructură spitalicească învechită.
Gândurile noastre se indreapată către colegii noștri din spitalul din Constanța, suntem alături de toate cadrele medicale și, bineînțeles, toate gândurile noastre către pacienți și către familiile victimelor. Condoleanțe familiilor îndoliate!
Suntem alături de dumneavoastră!În numele Biroului Exectiv al Colegiului Medicilor din Municipiul București, Dr. Cătălina Poiană”, se arată în mesajul CMMB.

Prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, a transmis condoleanțe familiilor victimelor, afirmând totodată că sistemul medical este subfinanțat și cu infrastructură veche în multe cazuri și își arată limitele mai ales în perioade de maximă solicitare.

„Tragedie după tragedie, tragedie după alte tragedii!Sistem medical subfinanțat și cu infrastructură veche în multe cazuri, care își arată limitele mai ales în perioade de maximă solicitare, cum se întâmplă și în această perioadă, mai ales în spitalele care tratează Covid, în secțiile de ATI. Condoleanțe familiilor victimelor! În spitale sunt medici, pacienți, personal medical! Suntem ,,noi toți,,”, a afirmat prof. Dr. Cătălina Poiană.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.