CMMB transmite un mesaj comunității medicale, dar și populației, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) transmite un mesaj comunității medicale, dar și populației, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, moment marcat în fiecare an în data de 7 aprilie.

”Aproximativ 14.000 de medici cu drept de practică asigură servicii medicale în Municipiul București. Și asta tot timpul. Inclusiv astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății. Când vorbim de sănătate, vorbim de populație, vorbim de pacienți, vorbim de cadre medicale, de politici de sănătate. Niciodată, din perspectiva noastră, cuvântul sănătate în România nu a avut o mai mare semnificație ca astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății – o Zi a Sănătății într-un astfel de climat și de context”, sea arată într-un comunicat de presă al CMMB.

CMMB precizează că pentru a avea sănătate și pentru a păstra această stare de sănătate este nevoie de medici, de cadre medicale, atrăgând atenția asupra faptului că medicii și cadrele medicale au învățat, s-au format pentru a reda și a proteja sănătatea.

”Am învățat și m-am format, mi-am dorit să fiu medic și îmi iubesc profesia. Iubesc și respect atât pacienții, cât și colegii. Pentru mine, consultul medical pe care îl realizez reprezintă contribuția mea la societate și bineînțeles fac acest lucru cu maximă responsabilitate, implicare și empatie față de pacient. Și sunt convinsă că astfel gândesc toți colegii mei medici. La mulți ani dragi colegi! La mulți ani, stimați pacienți! Dar pe lângă „La Mulți Ani”, vă doresc sănătate și îmi permit să adresez un îndemn către dumneavoastră, pacienți, dumneavoastră, populație, dumneavoastră, colegi: Oferiți-vă încredere și respect reciproc. Nu lăsați nimic să erodeze această bază a relației ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și societate în ansamblul ei”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

Colegiul Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial din țară, dă asigurări tuturor medicilor bucureșteni că se pot baza întotdeauna pe susținerea CMMB, că interesele lor profesionale vor fi puse mereu pe primul plan și că vor avea tot sprijinul de care au nevoie, în limita prerogativelor, conform statutului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.