CMMR: Informații privind alegerile din cadrul comisiilor de disciplină de la nivel teritorial și al Comisiei Superioare de Disciplină

„Î𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟐𝟏-𝟐𝟒 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐓𝐔 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐢!” – În perioada septembrie-octombrie 2023, vor avea loc alegerile pentru comisiile de disciplină de la nivel teritorial și, respectiv, pentru Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România (CMMR).
𝐏𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐭𝐮𝐫 𝐚𝐥 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐦𝐢𝐬𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐃𝐢𝐬𝐜𝐢𝐩𝐥𝐢𝐧𝐚 𝐓𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 are loc între 21 și 24 septembrie. Vezi AICI când poți vota în județul tău.
Mai multe informații despre alegerile pentru Comisiile de Disciplină Teritoriale puteți obține AICI iar despre Aplicație Medicului, AICI.
De asemenea, mai multe despre alegerile pentru Comisiile de Disciplină Teritoriale se pot găsi AICI.
Până pe 𝟑𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, se depun candidaturile pentru Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România. Detalii, AICI.

Aplicația medicului

Potrivit Regulamentului electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină şi a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină, accesul la votul electronic se va face prin aplicaţia medicului, dezvoltată de Colegiul Medicilor din România şi pusă la dispoziţia tuturor membrilor săi.

Detaliile necesare privind instalarea/utilizarea aplicaţiei medicului vor fi disponibile pe site-ul oficial www.cmr.ro.

Instalarea/Utilizarea aplicaţiei medicului va necesita parcurgerea următorilor paşi:
a) descărcarea aplicaţiei pe telefonul mobil (iOS & Android);
b) înregistrarea utilizatorului (crearea contului de utilizator pe baza informaţiilor înregistrate şi verificate din baza de date a Colegiului Medicilor din România);
c) autentificarea utilizatorului (cu nume de utilizator şi parolă).

Instalarea aplicaţiei medicului se va face prealabil desfăşurării procesului electoral, pentru a permite derularea procedurilor de actualizare a datelor.

Accesul la votul electronic se va face exclusiv pe telefonul mobil, prin Aplicația Medicului. Pentru suport tehnic, aveți la dispoziție adresa de e-mail: app-medic.suport@cmr.ro

Cine poate fi ales

Potrivit Regulamentului electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină şi a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină, care poate fi consultat AICI:

(1) Dreptul de a alege şi dreptul de a fi ales le au numai medicii membri ai Colegiului Medicilor din România care au cotizaţia plătită la zi.
(2) Membrii comisiilor de disciplină de la nivelul colegiului teritorial sunt aleşi de adunarea generală a colegiului în care sunt înscrişi, iar membrii Comisiei Superioare de Disciplină sunt aleşi de Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor din România.
(3) Pot fi aleşi în cadrul acestor comisii medicii primari care au o vechime în profesie de cel puţin 7 ani şi nu au săvârşit abateri disciplinare în ultimii 5 ani.

Alegătorii și candidații trebuie să aibă cotizația achitată la zi – adică până la data de 30 iunie 2023; alegătorul, pentru a fi înregistrat în Registrul electoral, iar candidatul, pentru a avea o candidatură validă.

Potrivit Deciziei nr. 15 din 03.08.2023, care poate fi consultată aici: Dispozițiile art. 4 alin. 3) din Regulamentul electoral care prevăd că „pot fi aleși în cadrul acestor comisii medicii primari care au o vechime în profesie de cel puțin 7 ani” nu se interpretează ca vechime de 7 ani de la momentul la care medicul a obținut gradul profesional de medic primar.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.