CMR către medici: Protejați ATI-urile, blocurile operatorii, sălile de nașteri și serviciile de urgență! Fără acestea spitalele noastre vor intra în colaps

Dr Gheorghe Borcean

”Încercați să protejați serviciile de terapie intensivă, blocurile operatorii, sălile de nașteri și serviciile de urgență! Fără acestea spitalele noastre vor intra în colaps.”

Acesta este apelul făcut de președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), dr. Gheorghe Borcean, către medicii din sistem în această perioadă de pandemie.

În același timp, președintele CMR mulțumește tuturor celor implicați în lupta împotriva noului coronavirus și face apel în continuare la solidaritate.

”Nu vrem să ni se ridice statui! Vrem doar să ni se asigure toate condițiile materiale, sociale, confort psihic și profesional pentru a putea trece împreună, cu cât mai puține pierderi și peste această perioadă. Îi plângem pe colegii și colegele noastre care s-au pierdut, îi susținem pe cei dintre noi care s-au îmbolnăvit și se vor îmbolnăvi în continuare. Protejați-vă, testați și izolați, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Cunosc din informațiile pe care le am și de la locul meu de muncă, un spital de urgență suport COVID, colege și colegi de toate vârstele, de toate condițiile fizice care muncesc în ture de 24, 48, 72 de ore și mai mult, îmbrăcați în echipamentul specific de protecție, în mijlocul a zeci de pacienți suspecți și confirmați și care totodată tratează și cealaltă patologie adresată spitalului în stadiul de urgență. Dacă la început, acum câteva luni, am asistat la puține abandonuri ale colegilor noștri din țară, mult mediatizate la vremea aceea, acum nu se mai aude de această situație. Stimate colege și colegi din spitale și din cabinete, încercați să protejați serviciile de terapie intensivă, blocurile operatorii, sălile de nașteri și serviciile de urgență! Fără acestea spitalele noastre vor intra în colaps. Sprijiniți-vă unii pe alții în tot și în toate! Nu desolidarizați echipele prin nici un gest și nici o atitudine. Stați cât puteți de mult în mijlocul personalului dumneavoastră, supravegheați, verificați și încurajați. Acesta este rolul nostru de lideri de echipă. Cereți insistent administratorilor să vă creeze toate condițiile de muncă! Însușiti-vă toate normele de protecție și aplicați-le cu acribie. Protejați-vă familiile și pe cei dragi dumnevoastră! (…) Arătați pacienților dumneavoastră, precum și societății, că vă pasă de ei, nu doar ca diagnostic și cod de boală ci și ca oameni cu toate nevoile lor. Suntem împreună, suntem puternici!”, este mesajul dr. Gheorghe Borcean, președintele CMR.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.