CMR: Procedura prin care un medic rezident se poate înscrie în Colegiu

Colegiul Medicilor din România (CMR) a făcut câteva precizări prin care să clarifice procedura prin care un medic rezident se poate înscrie în CMR.

Astfel, medicii rezidenți se pot înscrie în colegiul medicilor din județul în care își au domiciliul sau județul în care își au centrul de pregătire în rezidențiat, au precizat reprezentanţii CMR, într-o postare pe pagina de Facebook.

„Pentru mai multe informații, vă încurajăm să consultați paginile web ale colegiului teritorial în care doriți să vă înscrieți”, potrivit CMR.

Potrivit aceleiaşi surse, certificatul de membru CMR pentru medicii rezidenți se eliberează în baza următoarelor documente:
formular de înscriere;
copie de pe documentul de identitate;
copie legalizată a diplomei de absolvire a facultății;*
carnetul de medic rezident, completat și ștampilat anual;**
cazierul judiciar sau certificatul de probitate profesională eliberat de statul membru de origine sau de proveniență;
certificatul de sănătate tip A5, cu viza medicului psihiatru;
declarația pe propria răspundere privind inexistența unei situații de incompatibilitate sau nedemnitate prevăzute de lege;
copia certificatului de căsătorie, dacă este cazul;
chitanța privind achitarea taxei de înscriere.

În postarea CMR se precizează că în cazul medicilor rezidenți anul I, care nu au primit diploma de absolvire, se poate depune adeverința înlocuitoare sau o copie legalizată a acesteia.

De asemenea, în cazul medicilor rezidenți anul I, care nu au primit carnetul de medic rezident, se poate depune ordinul de intrare în rezidențiat, primit în momentul repartiției coordonatorilor de rezidențiat, se arată în aceleaşi precizări ale CMR.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.