CMR solicită testarea fiecărui pacient admis în spitale

Colegiul Medicilor din România solicită ca pentru fiecare pacient admis în spitale să se efectueze testarea pentru coronavirus, indiferent dacă se încadrează sau nu în definiția de caz, pentru că de acum transmiterea este comunitară.

De asemenea, reprezentanții CMR solicită urgent ca Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, să achiziționeze echipamente și materiale de protecție pentru cabinetele medicilor de familie și de ambulator și să solicite medicilor de familie, așa cum, de exemplu, a făcut Direcția de Sănătate Publică Prahova, necesarul de astfel de echipamente și materiale care să poată fi distribuite medicilor din cabinete.

“Colegiul Medicilor din România are, de la începutul epidemiei, canale de comunicare cu guvernanții, cărora le-a pus la dispoziție în timp real toate datele demografice despre numărul medicilor, pe specialități și pe județe, despre numărul și localizarea medicilor pensionary, încă membri ai colegiului, participând astfel la elementul logistic al luptei epidemiologice. De asemenea, CMR este în contact permanent cu membrii săi care ne-au sesizat deja deficiențele de aprovizionare despre care am vorbit. Asigurăm încă o data, pe această cale, atât autoritățile statului cât și pe cetățeni că suntem total și necondiționat la dispoziția dumnealor cu abnegație, profesionalism și empatie umană, chiar dacă și pentru noi riscul infecțios este cel puțin egal cu al pacienților noștri. Vom continua colaborarea instituțională cu noua echipă de conducere a Ministerului Sănătății, răspunzând prompt la orice solicitare”, se arată în comunicatul CMR.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.