CNACV: 167.612 de persoane vaccinate anti-COVID-19 până acum, în țara noastră

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID (CNCAV) informează joi că, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 13.344 de persoane.

Potrivit unui comunicat, până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 167.612 de persoane.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat la nivelul centrelor de vaccinare 49 de reacţii adverse comune şi minore, dintre care: 21 reacţii de tip local şi 28 de reacţii generale.

Numărul de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020) este de 593 de reacţii comune şi minore, dintre care: 235 reacţii locale cu durere la locul injectării și 358 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

CNCAV menţionează că două o reacţie este în curs de investigare.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17,00 – 20,00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare, mai precizează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.