CNAS anunță schimbări privind tratamentul cu Panobinostatum și Ustekinumab

Prescripțiile medicale electronice emise de medicul curant ca și prescripțiile de tip cost –volum emise până la data de 31.10.2019 inclusiv și neeliberate de farmacii până la aceasta dată pentru medicamentele Panobinostatum – aria terapeutică oncologie și Ustekinumab – aria terapeutică psoriazis cronic sever nu vor mai mai putea fi eliberate începând cu 01.11.2019, fiind necesară emiterea de către medicul curant a unei noi prescripții medicale electronice obișnuite.

Potrivit unui anunț al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, perioada de prescriere a medicamentelor Ustekinumab și Panobinostatum poate fi de până la 90/91/92 de zile, perioada stabilită de comun acord de medicul prescriptor şi asiguratul beneficiar al prescripţiei medicale, ținând cont de starea bolnavului la momentul prescrierii şi prognosticul bolii.

Potrivit prospectului, Parabinostatum este substanța activă dintr-un medicament anticanceros utilizat în asociere cu alte două medicamente, pentru tratarea mielomului multiplu (o formă de cancer al măduvei osoase). Medicamentul se administrează adulților a căror boală a revenit sau s-a agravat după cel puțin alte două tratamente anterioare.

Ustekinumab este substanța activă dintr-un medicament folosit pentru tratarea adultilor cu psoriazis în plăci, forme moderate până la severe (o boala care cauzează apariția unor plăci roșii, scuamoase pe suprafața pielii). Se utilizează la pacienții care nu răspund sau nu pot utiliza alte tratamente sistemice (pentru întreg organismul) pentru psoriazis.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.