CNAS: Consultații la distanță, de la 1 iulie, pentru pacienții cu afecțiuni cronice și pentru boli cu potențial endemoepidemic

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că începând cu data de 1 iulie 2021, pacienții vor putea beneficia de consultații la distanță pentru afecțiuni cronice și pentru boli cu potențial endemoepidemic care necesită izolare, acordate de medicul de familie, precum și de medicul specialist.

De asemenea, pot fi acordate la distanță terapiile psihiatrice și serviciile furnizate de psiholog și logoped, precizează CNAS, prin intermediul unui comunicat.

Totodată, potrivit aceleiași surse, în cazul prescripțiilor medicale electronice online emise ca urmare a unei consultații la distanță de medicul de familie sau de medicul de specialitate, asiguratul sau persoana care ridică medicamentele în numele asiguratului poate printa documentul transmis de medic online sau îl poate prezenta/transmite farmaciei în vederea printării.

CNAS precizează că pentru consultațiile la distanță nu este necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.