CNAS face precizări referitoare la modul de onorare a rețetelor compensate

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vine cu precizări în privința modului în care farmaciile pot elibera medicamentele compensate în funcție de contractele încheiate între medici și casele de asigurări de sănătate. CNAS anunță că medicamentele cu și fără contribuție personală prescrise de medici în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pot fi ridicate, ca și până acum, de la orice farmacie aflată în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate ca și medicul prescriptor.

„Aceasta înseamnă că rețeta compensată poate fi onorată într-o arie teritorială mult mai largă decât localitatea în care își desfășoară activitatea medicul prescriptor și anume în întregul județ respectiv, în cazul rețetelor emise de cabinetele medicale/clinicile/spitalele aflate în relații contractuale cu o casă județeană de asigurări de sănătate. Totodată, rețetele emise de cabinetele medicale/clinicile/spitalele aflate în relații contractuale cu CASAOPSNAJ (Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești) pot fi onorate de orice farmacie din țară aflată în contract cu casa respectivă”, se arată într-un comunicat CNAS.

Precizările vin în contextul în care unele materiale apărute în presă sugerează că posibilitatea onorării rețetelor compensate ar fi fost limitată doar la localitatea în care își desfășoară activitatea medicul prescriptor.

De altfel, CNAS face și precizări referitoare la măsurile întreprinse încă de anul trecut pentru extinderea posibilității de onorare a rețetelor compensate la orice farmacie din țară, indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care aceasta are contract. CNAS și-a propus ca în 2019 să finalizeze acest proiect. „Finalizarea liberalizării onorării rețetelor compensate este dificilă din punct de vedere tehnic, în condițiile în care aceasta presupune modificări semnificative în două sisteme informatice, SIUI și SIPE”, susțin reprezentanții CNAS.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.