CNAS propune o mică modificare Contractului-cadru

La 27 noiembrie, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a pus în transparență decizională un proiect de hotărâre de guvern privind modificarea HG 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019.

Conform proiectului, se propune abrogarea aliniatului (4) din articolul 84 din Anexa 2 a HG 140/2018. Acesta prevedea că, începând cu contractarea pentru anul 2019, casele de asigurări de sănătate încheie contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare de zi numai cu unităţile sanitare pentru care se încheie şi contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti în spitalizare continuă.

„Având în vedere faptul că programele naționale de sănătate se desfășoară prin unități sanitare care acordă doar servicii medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare de zi, se impune abrogarea art. 84 alin. (4) din Anexa 2 a Hotărării de Guvern, în vederea asigurării accesului la asistență medicală adecvată tuturor asiguraților, inclusiv pentru beneficiarii programelor naționale de sănătate”, se precizează în motivarea actului normativ.

Observațiile și propunerile privind proiectul de act normativ se pot face timp de zece zile de la data publicării textului proiectului de act normativ.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.