CNAS solicită din nou prelungirea termenelor de aplicare a normelor metodologice și a prevederilor Contractului-cadru

Asigurații din România ar urma să poată cumpăra medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală pentru tratament în ambulatoriu și de la farmacii care nu au contracte cu casa de asigurare a medicului prescriptor din 1 ianuarie 2020, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern propus de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și aflat în transparență decizională.

Anterior, termenul fusese stabilit pentru 1 iulie 2019. Motivul invocat pentru amânare este “updatarea soluțiilor informatice”.

“Până la sfârșitul anului 2019, asiguratul are posibilitatea de a se prezenta la furnizorii de medicamente și de investigații paraclinice care sunt în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care este și medicul prescriptor”, se arată în proiect. Iar pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitățile paraclinice se asigură posibilitatea unei regularizări ce va fi reglementată conform normelor”, se adaugă în text.

CNAS a cerut în luna martie prelungirea termenului de intrare în vigoare a acestei norme până la 1 iulie. Motivul invocat atunci a fost faptul că legea bugetului de stat nu intrase în vigoare.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.