CNAS: Valabilitatea cardurilor de sănătate s-a prelungit automat cu doi ani

La început de an, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății amintesc tuturor celor care beneficiază de calitatea de asigurat în sistemul social de asigurări de sănătate, dar și furnizorilor de servicii medicale aflate în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate, că valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită automat de la cinci la șapte ani.

Astfel, persoanele asigurate pot folosi, la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate, cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe document. De exemplu, toate cardurile de sănătate care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile automat până la 31.01.2021.

Asta înseamnă, pe de o parte, că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate. Pe de altă parte, furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări sunt reasigurați că le vor fi decontate serviciile prestate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.