CNAS: Vor fi menţinute valorile aferente punctelor în asistenţa medicală primară şi de specialitate

Valorile aferente punctelor per capita şi pe serviciu din asistenţa medicală primară şi din asistenţa medicală ambulatorie de specialitate vor fi menţinute şi după 30 iunie, a transmis Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Săptămâna aceasta au avut loc negocieri pentru modificarea şi completarea Contractului-cadru şi a Normelor metodologice de aplicare a acestuia, în vederea continuării procesului de implementare a Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România, aprobat prin Legea nr. 293/2022, cu modificările şi completările ulterioare, la nivelul unităţilor sanitare cu paturi, asistenţei medicale primare şi în ambulatoriul clinic de specialitate.

La întâlnirea de negocieri a fost prezent şi ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Potrivit CNAS, pentru asistenţa medicală primară valoarea punctului per capita este 12 lei, iar per serviciu medical 8 lei.

Pentru asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru punctul pe serviciu medical se vor oferi 4,5 lei.

CNAS precizează că se menţine plafonul de 6.000 lei/lunar pentru asistenţa medicală stomatologică.

„Susţinerea şi implicarea partenerilor de dialog este vitală, astfel încât CNAS să îşi poată îndeplini misiunea de a oferi pacienţilor acces la servicii medicale, iar furnizorilor stabilitate şi predictibilitate – condiţii de bază pentru a putea asigura un act medical de calitate”, a declarat preşedintele CNAS, dr. Valeria Herdea.

CNAS reaminteşte că, urmare a negocierilor purtate în luna ianuarie cu partenerii din domeniul medical stabiliţi de legislaţia în vigoare, s-a convenit ca aceste valori să fie menţinute până la data de 30 iunie 2024, urmând ca la nivelul CNAS să fie continuate demersurile interinstituţionale pentru asigurarea continuităţii finanţării la acelaşi nivel, până la finalul anului în curs, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.