CNCAV, despre reacțiile adverse după vaccinarea anti-COVID: Sunt normale și un semn că organismul creează anticorpi pentru protecție

”Reacțiile adverse după administrarea vaccinului împotriva COVID-19 sunt normale și un semn că organismul tău creează anticorpi pentru protecție. Ar trebui să dispară în câteva zile”, transmite Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit sursei citate, comparativ cu reacțiile adverse ale vaccinului, simptomele COVID-19 pot fi mai variate și mai severe. Deseori durează săptămâni, dar uneori pot dura chiar luni.

”Chiar și persoanele care nu au avut simptome COVID-19 în zilele sau săptămânile după ce au fost infectate, pot avea simptome care apar mai târziu”, anunță CNCAV, într-un mesaj pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

”Vaccinurile COVID-19 vă ajută să preveniți îmbolnăvirea cu COVID-19 și vă protejează de boli grave, spitalizare și moarte dacă contactați virusul. Vaccinurile sunt sigure, eficiente și gratuite! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!”, precizează CNCAV

Potrivit CNCAV, prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare
  • se reduce riscul de transmitere a virusului
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.