CNCAV: INSP va transmite săptămânal datele legate de vaccinarea anti-COVID-19, începând din 14 martie

CNCAV informează că toate informațiile legate de vaccinarea populației din România împotriva noului coronavirus vor fi transmise săptămânal de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), începând din data de 14 martie.

Măsura face parte din Planul tranziției activității de vaccinare împotriva Covid-19 de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

”Misiunea CNCAV se va încheia în următoarele săptămâni, iar vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie. În perioada următoare se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către CNCAV, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate în continuare a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare. Începând de luni, 14 martie, datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Această măsură face parte din Planul tranziției activității de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății”, informează CNCAV.

”I-am informat pe toți colegii că misiunea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea se va încheia în săptămânile viitoare, iar mai departe vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie. În calitate de președinte al CNCAV, le-am spus colegilor medici de familie că le apreciez munca extraordinară legată de vaccinarea anti-COVID-19, care a început în cabinetele lor pe 4 mai anul trecut și a dus până acum la vaccinarea a peste 1,1 milioane de români. I-am asigurat de asemenea de sprijinul Ministerului Sănătății pentru ca vaccinarea să se desfășoare în continuare așa cum trebuie.” A declarat președintele CNCAV și secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.