CNCAV: Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare. Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că peste 18.000 de persoane se programează, în medie pe oră, pentru vaccinare, iar 109.800 de persoane s-au programat pe platforma online pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNTech.

„Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare! Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră. 302 de persoane/minut programate până la ora 14:00”, informează CNCAV într-o postare pe o rețea de socializare.

„109.800 de persoane s-au programat pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNTech”, mai arată sursa citată.

Conform CNCAV, 15.600 de persoane s-au programat pentru imunizare anti-COVID-19 la centrele de vaccinare din Bucuresști.

Procedura de programarea pentru vaccinarea cu serul produs de Pfizer-BioNTech a fost reluată sâmbătă, 27 februarie, şi se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

În următoarele 20 de zile se vor putea imuniza 156.000 de persoane, relatează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

De luni, 1 martie, vor fi deschise încă 130 de noi cabinete de vaccinare.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute: individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro, trenasmite CNCAV.

De asemenea, continuă acţiunea de imunizare a personalului didactic la nivel naţional, până la data de 10 martie, precum şi a persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidenţiale, medico-sociale şi a persoanelor fără adăpost.

În paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.