CNCAV: O doză de rapel (booster) a restabilit eficacitatea la 81% în rândul adolescenților cu vârsta cuprinsă între 16 și 17 ani

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează, citând un nou studiu CDC, că o doză de rapel (booster) a restabilit eficacitatea la 81% în rândul adolescenților cu vârsta cuprinsă între 16 și 17 ani.

”Vaccinarea cu Pfizer este eficientă împotriva spitalizării asociate cu COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților. Cu toate acestea, eficacitatea vaccinului a fost mai scăzută în perioada de circulație a variantei Omicron și a scăzut, cu timpul, după vaccinare”, potrivit unui mesaj postat pe pagina RO Vaccinare.

Potrivit sursei citate, în general, eficacitatea vaccinării cu schemă completă a fost de 73%–94% împotriva spitalizării asociate cu COVID-19.

”Concluzie: Toți copiii și adolescenții eligibili ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv cu doza de rapel pentru cei cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani”, notează sursa citată.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.