CNCAV: Peste 110.000 locuri disponibile pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, în perioada 23 februarie – 14 martie

Peste 110.000 de locuri sunt disponibile pentru programarea la vaccinarea cu doze de la AstraZeneca, în perioada 23 februarie – 14 martie, iar locuri noi pentru persoanele de peste 55 ani vor fi deschise la începutul lunii martie, anunță Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit sursei citate, la acest moment, pe platforma de programare se pot face înscrieri pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca. Cu sprijinul STS, periodic, platforma va fi actualizată și va permite programarea la vaccinare.

Conform recomandărilor din România, vaccinul produs de AstraZeneca se administrează persoanelor cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.

„Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare”, precizează sursa citată.

„Dozele livrate în perioada următoare României, de companiile Pfizer-BioNTech și Moderna, sunt destinate imunizării persoanelor care au deja progrămari în platformă, atât pentru prima, cât și pentru a doua doză de vaccin”, mai precizează CNCAV.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.