CNCAV: Vaccinarea limitează semnificativ transmiterea virusului încă de la prima doză

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2 a transmis, sâmbătă, că vaccinarea anti-COVID limitează semnificativ transmiterea virusului încă de la prima doză.

”Persoanele vaccinate au șanse de aproape 2 ori mai mici de a transmite virusul celor cu care locuiesc (probabilitatea de transmitere a fost cu 40-50% mai mică în locuințele pacienților infectați la minim 21 de zile de la prima doză)”, transmite CNCAV pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, 93% din persoanele din studiu au primit doar prima doză de vaccin în momentul analizei. Este de așteptat ca eficiența să fie și mai mare după doza de rapel.

Datele din studiu provin din Marea Britanie unde vaccinarea se face cu Comirnaty (BioNTech/Pfizer) și Vaxzevria (Oxford/AstraZeneca).

”Datele prezentate sunt din studiile efectuate în Marea Britanie. În această țară vaccinarea a început mai devreme și au fost administrate vaccinurile AstraZeneca și Pfizer. Având în vedere faptul că vaccinurile Johnson&Johnson și Moderna sunt asemănătoare vaccinurilor AstraZeneca și Pfizer, acestea au probabil o eficiență similară. Este extrem de important să efectuăm schema completă de vaccinare pentru o protecție optimă”, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.