CNCAV: Vaccinul anti-COVID-19 Johnson&Johnson este sigur și eficient

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)  anunță că  vaccinul Johnson&Johnson este sigur și eficient, după  concluziile Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), prezentate marți,  în ceea ce privește vaccinul anti-COVID-19 cu regim de administrare monodoză.

„Raportul risc-beneficiu pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Johnson&Johnson, denumit “COVID-19 Vaccine Janssen”, rămâne nemodificat – beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile efectelor adverse”, informează CNCAV, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare.

Potrivit sursei citate, apariția unor afecțiuni care asociază tromboză și trombocitopenie a fost întâlnită extrem de rar în cazul pacienților vaccinați cu acest ser – au fost raportate opt cazuri în SUA, după șaptemilioane de administrări.

„Aceste afecțiuni au fost întâlnite mai frecvent la persoane cu vârstă sub 60 ani, majoritar femei, în primele 3 săptămâni de la vaccinare. Până la acest moment nu au fost identificați factori de risc care să predispună la apariția acestor evenimente”, potrivit sursei citate.

Informațiile despre produs (Rezumatul Caracteristicilor Produsului și Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date de atenționare cu privire la riscul de apariție a trombocitopeniei și tulburărilor de coagulare.

Potrivit EMA, se recomandă contactarea de urgență a medicului dacă sunt constatate următoarele simptome în primele trei săptămâni de la vaccinare:

  • dificultăți de respirație
  • durere în piept
  • umflarea picioarelor
  • durere abdominală puternică și persistentă
  • dureri de cap persistente
  • vedere încețoșată
  • pete mici de sânge sub piele la distanță de locul administrării vaccinului

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.